Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    R290 or PSU problem?

    Hi guys, I got a radeon R9 290, and in mid October, it just died 30 minutes into a battlefield 4 session. RMA'ed it, came back recently. Put it back into the pc, worked fine for a week.


    Today morning, when i was only using windows explorer, my screen suddenly blacked out, Upon hard reset, computer was unable to post. Swapping graphics card works for me. So my R9 is confirmed dead.

    Wondering if it could be my PSU having a problem and frying my gpu, but my old 6870 runs fine without a hitch, and in the absence of the R9 290, it was left on without any issues.

    Specs:
    Intel i5 2500k
    MSI Z68A-GD55
    Corsair HX850
    First R290: Sapphire R9 290 reference
    R290 after RMA: Sapphire R9 290 Tri-X
    Old card: Radeon HD 6870

    Anyone know how to test if it's a PSU problem or just a case of bad luck GPU?
    Thanks for the assistance
    Last edited by leezhunjin; Dec 14th, 14 at 02:06 PM.

  2. #2
    What's your PSU? Try using spare cables to test?
    Intel Core i5 3570K @ 4.6GHz | ASUS P8Z77-V PRO | EVGA GTX Titan 6GB | 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL9 | Plextor m5 Pro 128GB | Seagate 320 GB 7200rpm SATA2 16MB | Corsair AX1200W Gold | NZXT Phantom 410 | Dell U2711 | RayStorm D5 RX240 + XSPC RX120 | EK-FC Titan SE Nickel

  3. #3
    Hi, there, PSU is Corsair HX850, the R290 is confirmed dead.

  4. #4
    I think you are just plain unlucky...if the PSU is frying your gfx your other components should be affected as well.
    Intel Core i5 3570K @ 4.6GHz | ASUS P8Z77-V PRO | EVGA GTX Titan 6GB | 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL9 | Plextor m5 Pro 128GB | Seagate 320 GB 7200rpm SATA2 16MB | Corsair AX1200W Gold | NZXT Phantom 410 | Dell U2711 | RayStorm D5 RX240 + XSPC RX120 | EK-FC Titan SE Nickel

  5. #5
    I run 2x 290s on a 850. I think you sway with the RMA

Similar Threads

  1. Question: PSU problem
    By zhiwei_86 in forum Troubleshooting Zone/Technical Enquiries
    Replies: 4
    Last Post: May 11th, 09, 03:33 PM
  2. Motherboard Problem or PSU Problem? Please Help...
    By kenn999 in forum Troubleshooting Zone/Technical Enquiries
    Replies: 3
    Last Post: May 26th, 07, 12:04 PM
  3. PSU problem?
    By coolz in forum Troubleshooting Zone/Technical Enquiries
    Replies: 16
    Last Post: Apr 24th, 07, 10:39 PM
  4. PSU problem
    By yuly in forum Hardware Depot
    Replies: 11
    Last Post: Aug 5th, 06, 08:25 PM
  5. PSU problem???
    By Illuga in forum Hardware Depot
    Replies: 0
    Last Post: Nov 9th, 05, 10:04 PM